MuziekRoute

Sinds seizoen 2015-2016 ben ik betrokken bij de MuziekRoute als artistiek coördinator. Ik train en coach het veertienkoppige team van vakdocenten, ontwikkel de leerlijnen en lesinhouden in samenwerking met het team gebaseerd op de principes van creatief leren, ik geef de concerten vorm en dirigeer deze, leidt het MuziekRoute ensemble in de schoolvakanties, ik heb het traject van deskundigheidsbevordering onder mijn hoede en train daarin leerkrachten op vijf MuziekRoute scholen, en ik coördineer het stagetraject in samenwerking met het Utrechts conservatorium.

De MuziekRoute is een samenwerking tussen het UCK, Brede School Overvecht, TivoliVredenburg en het Rosa Ensemble. Kinderen op 11 basisscholen in Utrecht Overvecht krijgen muzieklessen met ‘creatief leren’ als uitgangspunt. Het gaat met name om het zelf maken, ontdekken, bedenken en ervaren van muziek.

www.muziekroute.nl

De eindconcerten van de MuziekRoute op 30 en 31 mei 2017 met als titel “Was ik maar oud en wijs…” in de Grote Zaal van TivoliVredenburg waren een groot succes. De kinderen en leerkrachten van alle 11 basisscholen in Overvecht, de MuziekRoute docenten en het Rosa Ensemble traden op. Een feest om dit te mogen dirigeren. Zelfs (demissionair) minister Bussemaker bracht een bezoek, sprak met een aantal kinderen en sprak zeer lovende woorden over de MuziekRoute. We zijn trots op iedereen die hieraan heeft meegewerkt!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s