TivoliVredenburg Pronkstukken

Pronkstukken is een maakproject voor jongeren van de middelbare school, die muziek als examenvak hebben gekozen. In een aantal projectdagen verdiepen de leerlingen zich in het werk van een klassiek componist en componeren vervolgens een eigen stuk dat ze presenteren voor publiek. Hieronder vind je een aantal youtube filmpjes van de eindresultaten van afgelopen projecten.

Februari 2017 – Leerlingen van het Bonifatius College in Utrecht componeerden in drie dagen tijd het stuk “The Performance of I”, geïnspireerd op Strauss’ Also Sprach Zarathustra, naar het gelijknamige boek van Nietzsche. Workshopleiders: Niels Vermeulen, Maite van der Marel en Isidor ten Hooven (student Musician 3.0, conservatorium Utrecht).

Oktober 2016 – In vier dagen tijd componeerden leerlingen van het Amadeus Lyceum uit 4 TL, 4 havo en 5 vwo hun eigen compositie over babylonische spraakverwarring. Inspiratie haalden zij uit stukken van de componisten Heppener en Duruflé. Workshopleiders: Peter Sambros, Geerte de Koe, Maite van der Marel.

12 Februari 2016 – Dertig bovenbouwleerlingen van het Gerrit Rietveld College componeerden “Eb & Vloed”. Inspiratie: Het Allegro voor vier strijkkwartetten van de Nederlandse componist J.S. van Bree. Workshopleiders: Niels Vermeulen en Maite van der Marel.

September 2015 – Vijftig leerlingen van het Amadeus Lyceum voerden hun eigen compositie ‘Spiegel’ uit.Uitgangspunt voor de compositie was ‘Dixi’ van de Georgische componist Giya Kancheli. Workshopleiders: Maite van der Marel en Jurgen van Harskamp + Utrechts Conservatorium studenten Dennis Bordeaux en Gabriël Harmsen (opleiding Musician 3.0).

Oktober 2014- Het TivoliVredenburg Pronkstuk “Enlightened by the Phoenix” werd gecomponeerd met vijftig leerlingen van het Amadeus Lyceum. In vier dagen creëerden zij een stuk van vijftien minuten, geïnspireerd op Stravinsky’s Firebird. Workshopleiders: Jurgen van Harskamp en Maite van der Marel.

Oktober 2013 – In het educatieproject “Together” werkten tien uitwisselingsstudenten van de Kiryat Sharat High School uit Golon (Israël) samen met veertig leerlingen van het Amadeus Lyceum uit Vleuten. Hun compositie “Together” werd onder andere geïnspireerd op het gelijknamige stuk van Theo Loevendie. De performance vond plaats in de pauze van de Vrijdag van Vredenburg. Workshopleiders: Natasha Zielazinski, Chiel Busscher en Maite van der Marel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s