World Teacher India

In oktober 2015 ben ik als “World Teacher” – een professionaliseringstraject van Edukans – op reis gegaan naar India, om bij te dragen aan verbetering van het onderwijs in de provincie Rajasthan. Op de zeer armoedige plattelanden rondom Udaipur staan hele kleine scholen, die opgezet zijn door mensen uit de communities aldaar. Deze communities behoren tot de ‘kastelozen’, waardoor er in realiteit niet naar hen wordt omgekeken door de overheid. De leerkrachten die hier werken, staan met hart en ziel voor de klas om het leven van de kinderen beter te maken, maar zijn vaak nog zoekende in manieren om te differentiëren of om activerende didactiek toe te passen. Samen met hen hebben we leerdoelen opgesteld, lessen geobserveerd, zelf lessen en workshops gegeven en allerlei kennis en ervaring uitgewisseld. Dit deden we in subteams bestaande uit twee Indiase ‘key’teachers (die al eerder getraind zijn) en twee Nederlandse docenten. We werkten samen met de locale NGO Seva Mandir, die ook vanuit een visie van het vergroten van eigenaarschap bij de communities hun projecten vormgeven.
Een zeer indrukwekkende, kleurrijke en onvergetelijke ervaring, waar ik veel van heb geleerd.

https://www.edukans.nl/programma/world-teacher/

12039777_1073727602638382_3509866528358744167_nSAMSUNG CAMERA PICTURESUNADJUSTEDNONRAW_thumb_7ec

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s